"Åååh vad jag blev sugen på kaffe och snaaabbmakaroner!"

Var bara tvungen att dela med mig av några bildera från mitt rum. Det såg så "studentigt" ut. Igår var det som ni kanske ser tvättdag. Tre maskiner klarade jag av. Vanligtvis hade detta kostat nästan 7 dollar, men Emil har lyckats haXXa tvättmaskinen, så vi betalar ingenting. Hihihihi.



Första skolveckan är avklarad nu och jag har överlevt. Nu är det helg med förhoppningsvis en del fest och beachvolleyboll.

Hösten närmar sig...

...men det märks inte alls där jag befinner mig nu. Här har vi sommar ett bra tag till! Tralalala!

A Night at the Isla Vista

En lite försenad helguppdatering såhär emellan två klasser. Det amerikanska collegelivet är ju känt för en viss typ av fester. Ute vid det stora universitetet (UCSB, alltså inte där jag går), finns ett område som nästan enbart bosätts av studenter, och där blir det följdaktligen en del hemmafester. Här är lite bilder från kvällen.

image42image44
image45
image46
image47

Freshman

Då var första dagen på college avklarat! Har otroligt mycket att berätta, men jag ska försöka sammanfatta det någorlunda.

Första lektionen var som sagt ljudteknik. En härlig blandning av människor (inga andra svenskar!!!) satt i klassrummet när jag steg in. Läraren börjar med att presentera sig och frågar sedan:

"So... what have you heard about me so far?"

Efter lite gissningslekar så kommer vi fram till att han är en ganska känd producent/musiker som varit runt och gjort lite allt möjligt. Han föreslog att vi skulle söka upp honom på Msn Music. Ger 77 träffar på album, så han verkar ju ha varit med om en del i alla fall. Kunde inte låta bli att tänka på den hysteriskt roliga Saturday Night Live-sketchen med Christopher Walken som Bruce Dickinson när han jobbar som producent. "Yes. THE Bruce Dickinson!"
Här är det klippet: More cowbell!

I December ska vi tydligen arrangera en riktigt stor show, verkar sjukt kul. Väldigt school of rock. Dock är läraren väldigt olik Jack Black (även om han framhöll att det var viktigt att vara "tenacious")

Andra lektionen var väl egentligen raka motsatsen. Säkert 25 svenskar och en jättetrevlig och glad lärare. Detta är ju mer det jag ska ägna mig åt (marknadsföring) och det verkar kul. Ett av projekten var att arrangera speed dating på andra skolor. Väldigt trendigt.

Mellan lektionerna klarade jag av ytterligare en gymsession. Eftersom det ofta är mycket dötid mellan klasserna kommer det nog bli mycket tid i gymmet. Hoppas jag orkar hålla det uppe bara.

I get up, and nothing gets me down!

                   image40                                             image41
                          Övre bilden från www.harpmagazine.com 

Detta är något som jag vetat om i en vecka ungefär, och äntligen har jag lyckats lugna ner mig tillräckligt för att skriva om det.

Van Halen spelar i Los Angeles den 20 November!

Det här är en dröm som uppfylls för mig. Det finns INGET band jag hellre skulle se live. Eddie Van Halen är den bästa gitarristen som NÅGONSIN funnits. All due respect för Hendrix, Jimmy Page och gänget, men Van Halen är större.

Att DESSUTOM originalsångaren, David Lee Roth, återförenats med bandet gör ju inte saken mindre direkt. Att sedan Los Angeles är bandets hemstad gör att jag knappt kan förklara med ord hur mycket jag ser fram emot den här konsterten. Om vi nu får biljetter.

Lyssna på introt till Panama eller på solot i Beat it av Michael Jackson så förstår ni kanske vad jag menar.

Going away to college

På måndag börjar det. Första lektionen klockan 9.35 am för att använda lokal tidsangivelse. Börjar stenhårt med Sound recording and electronic music. Ska faktiskt bli väldigt kul. Senare på dagen är det International Marketing som gäller. Ska bli vädligt kul att läsa marketing också, dessutom känns det som att marknadsföring och ljudteknik är två saker som inte är omöjligt att kombinera. Spännande.

Igår var jag och Sebastian i bokhandeln på East campus för att inhandla kurslitteraturen. Få saker är så ångestladdade som att handla böcker man egentligen inte vill läsa och som kostar mer än 1000 kr styck. Trots att jag begagnade böcker då det gick så hamnade slutsumman på 455 dollar.

På kvällen hade women's soccer team match på La Playa mot lokala konkurrenten Westmont. Själva matchen var väl sisådär (väldigt underligt att de spelade 3*30 tyckte jag), men jääklar vad fint det är att kolla på solnedgången med utsikt över idrottsplatsen, stranden med palmerna, hamnen och bergen.

Som sagt. Min major är ju marketing, och en av de valbara kurserna är en videoproduktionskurs som jag tänkte välja. Känns ju som att det lutar mot tv-reklamhållet, som förstås är väldigt intressant. Dock blir man nästan mörkrädd när man ser kvaliteten på många av de amerikanska reklamfilmerna.
  Det finns två typer av reklamer. Dels de lokala reklamerna á Jysk bäddlager som är risigt producerade och fyllda med limited offers. Sen har vi också dessa:

Viva... Las Vegas??


KOLLA PÅ LÄNKEN! Hade man sett nåt sånt i Sverige?? Nej!

Och en till...

Ytterligare en person stod offer för rakapparaten igår. Nu var det Sebastians tur att bli friserad.
image39

Detta har blivit lite av en skvallertidningsblogg de senaste inläggen (med foton på de hetaste känisarnas nya frisyrer alltså) och så ska det ju INTE fortsätta.

För övrigt lyckades jag igår ladda ner en plugin till MacBooken så att jag kan redigera filmklipp från kameran. Ska försöka få ihop en film/bildspel snart.

Bic Mac Monday

Nu har det hänt en del grejer sen sist. Först och främst har Sebastian äntligen hittat ett ställe att bo på, men något säger mig att han kommer fortsatta leva som snyltgäst i Evergreen-huset ändå ;)

Vi har även dragit de lokala barbershop:arna vid näsan genom att frisera Emil med en rakapparat som vi köpt på Sears för 20 dollar. För detta mästerverk stod undertecknad. Blev mycket nöjd med min friseringsdebut. Här följer before och after shots (samt även några in action):

image35image36
image37image38

En kul grej med rakapparaten vi använde var att den har en stor blå knapp som heter "turbo". Enligt instruktionsboken skulle denna ge upp till 15% mer power om man höll den intryckt. Wow.

Måndagar är glada dagar. Det är nämligen den dagen då vi passar på att äta på McDonalds. Vi tog alla en lite skräddarsydd "meny", nämligen två Big Mac och en 42 oz. Cola (ganska precis en liter tror jag). Kostnad för detta: 19 kr! Detta är alltså ett erbjudande de har på måndagar. Big Mac för en dollar. Inte svårt att bli överviktig här när det är billigare att käka på donken än att laga mat hemma.

Idag började vi dagen med att kolla på Sverige - USA på tv. Kul att den sänds här. Än så länge är det inget problem att avgöra vilket lag man ska heja på. Kul med svensk seger och kul att det amerikanska landslaget väljer att mönstra Charlie Davies - målsumpare nummer 1 i Hammarby - ajaj.
  Efter detta blev det en tur ut på stan. Lyckades äntligen hitta ett par vettiga skor, men de var självklart slut i min storlek (som är 8 1/2 har jag lärt mig). De ska förhoppningsvis dimpa ner i brevlådan nästa vecka.
  På stan sprang jag också på Mattias som var en av dem jag bodde med när jag var här och besökte i mars, vi småsnackade lite och sen gick vi vidare. Lite senare sprang jag på honom igen, pratandes i telefon med min gamle vän Marcus, så jag fick snacka en stund med honom också. Världen är liten.

Lock-out

Imorse vaknade jag klockan 8 av att ett par byggarbetare roade sig med att borra precis bredvid mitt rum. Efter att ha misslyckats med att somna om gick jag upp. Lika bra att inta frukost, resonerade jag. Olyckligtvis tog jag inte med mig nycklarna ut ur rummet och kommer nu inte in igen. Efter ett snabbt telefonsamtal fick jag veta att landlorden kan komma om tidigast en timme. Nu sitter jag och bloggar i morgonrock eftersom jag inte kan roa mig med mycket annat.

Idag ska vi till stranden igen. Vi har lyckats inhandla en egen volleyboll och kan nu spela hur mycket vi vill. Kanske dags att det andra laget revancherar sig?

Och juste, om en av er som studerar denna bloggpost funderar kring den flummiga svenskan grundar sig detta i att jag sitter vid en delad dator som inte har ett svenskt tangentbord. Jag har tvingats undvika att bruka de tre svenska tecknena hela posten igenom. Ganska snyggt gjort va? ; )

A hard days night

Igår fick vi äntligen ihop ett gäng till att spela beachvolleyboll. Detta varvat med bad i the pacific utgjorde en skön dag på stranden. Kul också att vi äntligen träffat lite folk som inte är svenskar. Inget ont om svenskarna som är här, men det är väldigt många. 

Efter en snabb middag på Rusty's Pizza Parlor med måååånga coke-refills så gick vi på en av biograferna på State street och såg Superbad. Detta var en rätt meningslös film om två high school-losers som kämpar för att passa in under de sista veckorna i skolan, men jäklar vad rolig den var emellanåt. En underbar bilscen med Panama av Van Halen hade den också! Den gav en skön inblick i vilket liv man kan förvänta sig här.


Idag blev en ytterst aktiv dag. Sebastian och jag började dagen med en morgonträning på stadion, sen handlade vi, åt lunch och duschade. Sen var klockan halv sex. Tiden går fort ibland.

House Party

Igår hade vi en liten house warming-grej, kombinerat med en liten födelsedagsfest för en brasiliansk tjej som bodde här förr. Det blev många andra internationella studenter och en del amerikaner, väldigt kul, för hittills har det varit väldigt mycket umgänge med svenskar (det är ett hundratal på colleget).

Här är lite bilder från tillställningen


Planerna för dagen är att dra till stranden.

För övrigt hittade jag detta genom en notis i sportexpressen, rätt coolt, i alla fall för oss med djurgårdshjärta: http://www.imdb.com/name/nm1952010/



Grått regn och amerikanska träningstanter

Både idag och igår var det tidiga möten i skolan. Först lite frukost på en av gårdarna och sen några föreläsningar om kursval och annat viktigt inför skolstarten. Idag var det först snack om "student health services"  och om sjukförsäkringen.

Efter det trodde vi som var s.k "early birds" (de som registrerade sig för kurserna redan förra veckan) att vi var klara, men ICKE. Vi skulle tydligen se exakt samma föredrag med exakt samma powerpoint-slideshow som vi gjorde för exakt en vecka sen. En och en halv timme av min amerikavistelse bortkastad och ett allvarligt tecken på dålig planering från skolans sida.

För övrigt då...?

Vädret idag är helt insane. Det har kommit vind från bergen vilket gör att himlen är förmörkad av rök och det regnar ner sot över oss. Står man ute i 10 minuter får man små mjälliknande flagor i håret, och dessa kommer alltså från skogsbranden som fortfarande härjar uppe i bergen.

Imorse när vi gick hemifrån var solen helt röd genom molnen eller smogen och det var svårt att avgöra om det faktiskt var solen eller månen.

Efter dagens möten i skolan stack jag till gymmet för att träna. Först fick jag springa runt på campus och ordna med mitt studentleg, sedan köpa en bok som jag behöver till gympakursen, och till sist kolla på en timmes lång instruktionsvideo som var nödvändigt för att få beträda gymmet.

Instruktionsvideon innehöll en äldre dam som föreläste om träning och påminde nästan om  "Love/Fear"-videon som visas i Donnie Darko. Mycket, mycket amerikanskt.  När detta var klart visste jag att jag aldrig skulle få träna idag, eftersom jag inte hade med mig någon handduk, och detta måste man ha för att lägga på maskinerna innan man tränar. Pheew....

Nu är det 10 dagar ledigt innan skolan drar igång på allvar! Förhoppningsvis har vi innan dess hunnit med en trip till Los Angeles!

Jag kommer med en ny update så fort det händer nåt kul!

Ha det så bra tills dess!



Sol, bad och kalkonmackor

Hej igen! Ännu en uppdatering med lite bilder och "the dirt".

Igår drog Emil, Sebastian och jag ut på en liten bostadsjakt. Vi hade hittat tre stycken lägenheter att hyra, och kollade in två av dessa. De båda låg på west side, den lite mindre fina delen av staden. Den ena var helt ok och förhållandevis billig, men vi bestämde oss ändå att avvakta tills dess att skolan och allvaret börjat.

image27 image28
Gångbro mellan east- och west side samt highway 101


Idag var jag i skolan igen och skulle betala terminsavgiften. Den visade sig vara 500 dollar mer än vad skolan angett i ett räkneexempel, något jag blev riktigt pissed på. Det positiva var att jag fick ytterligare ett tips på hur man kan få en plats i de kurser som är fulla. Klockan 00.00 den 18 augusti, när de som inte betalat sina kurser droppar ur, kommer jag att vaka som en örn på internetsidan och försöka knipa åt mig de kurser jag vill ha.

Matlagning var något av det jag oroade mig mest för innan jag åkte hit, och det har ju som sagt blivit en del subwaymackor, men jag har gjort en riktig upptäckt vad det gäller lunch.
  Sliced turkey är bland det godaste som finns att ha på mackor. Framförallt tillsammans med lite amerikansk senap (som för övrigt inte är mycket att ha). Jag kunde inte låta bli att föreviga mitt kulinariska konstverk från i eftermiddags:

image29

Nu är det dags att laga middag. Ska bli väldigt spännande. Idag när vi kommit till stranden insåg jag nämligen att jag glömt att ta ut kycklingfiléerna ur frysen, så jag fick ringa till huset och försöka be en kille från korea göra det åt mig. Att förklara detta över telefon för någon som pratar en väldigt annorlunda engelska är INTE lätt. Vi ska se var kycklingfiléerna hamnade till slut.

Ha det så bra!

Zaca Fire

Bakom denna lilla idyll vid havet där jag nu bor ligger det stora mäktiga berg. I skogen bakom dessa berg härjar det tyvärr en väldigt stor skogsbrand. På morgonen ligger det ofta aska på bilar osv, det är lite läskigt faktiskt

En del bostäder utanför stan har fått evakueras och utanför motsvarigheten till kommunfullmäktige satt en stor anslagstavla med information om att man exempelvis inte skulle försöka springa eller köra ifrån en eld om den omringade ens bostad utan att man skulle stanna inne och vänta på hjälp.

Så här såg det ut bakom bergen i eftermiddags:
image26


Efter en hård dag på stranden grabbarna i huset middag hemma och sen drog Sebbe och jag ut och tog en fika. Tyvärr gled konversationen åt det deppigare hållet ju längre vi kom. Men, men, nu är man här och då är det ingen idé att ha ångest över något. Folk ÄR verkligen mycket mer sociala här än i Sverige, eller i alla fall inte lika blyga. När vi satt och fikade började helt plötsligt en tjej från ett bord bredvid vifta åt oss och frågade varifrån vi kom.

"You guys don't speak English! Where are you from?"

Något om Sverige visste hon dock inte.

För övrigt använder Cali-folk ordet "dude" något helt otroligt.

Oakland Raiders

Life goes on.

Idag blev det ytterligare en heldag på stranden. Bad, sol och beachvolleyboll. Spelet var väldigt ringrostigt, men det kommer nog igång snart. Vi hann också med vår andra lunch på Subway, nice nice!

image25

Ikväll var det gamenight, Oakland Raiders (som är det mest populära football-laget i trakten) mot Arizona Cardinals. Sebbe och jag avnjöt denna framför TV:n. I halvtid stack vi ner till den lokala Deli:n och inhandlade Doritos och Mountain Dew. Mycket amerikanskt.

Fredagkväll

Första inläggstiteln som inte är på engelska, by the by.

Igår var det dags att registrera sig för de kurser man vill läsa. Det var länge sen jag gjorde något så ångestladdat. Jag hade gått och funderat på vilken av två majors jag skulle välja, en lite kortare och svårare eller en lite lättare men längre. Till slut bestämde jag mig för det första alternativet, men när det var dags att skriva in sig så upptäckte jag att det var ett feltryck i katalogen, programmet var alltså längre än vad som stod summerat.
  Efter ytterligare beslutsångest bestämde jag mig för att välja Marketing (alternativ #2) istället, då upptäckte jag att de flesta kurserna i det programmet redan var fulla. Paniken var ett faktum. Lösningen blir att "crasha" kurser, dvs. gå till läraren och be att få bli inskriven vid första lektionen.

Anywho... Idag hade vi hela dagen ledig och jag passade på att gå till skolans idrottsplats för att träna lite. Först tog jag en uppvärmningsjogg längst stranden och sen in på löparbanorna. Efter lite rusher så bestämde jag mig för att pröva att jogga upp och ner för trapporna mellan sektionerna på läktaren. Stadium-runs eller nåt sånt kallas det väl, hur som helst är det väldigt populärt, framförallt många tjejer som tränar där. Lite svindlande när man kommit hela vägen upp faktiskt. Galet fin utsikt där uppifrån också.

Nu är det första fredagkvällen, och det blir nog en väldigt lugn sådan, det är fortfarande grymt svårt att hålla sig vaken på kvällen. Tänkte bjuda på lite bilder av huset som vi bor i.
image21   image22
Vardagsrummet och köket och amerikanska flaggan
image23 image24

Imorgon blir det mer strand och bad. Förhoppningsvis också lite volleyboll, det finns väldigt fina banor på lite olika ställen. 

"What cologne are you wearing? Is it Abercrombie?"

Igårkväll var det dags att ta en första tur i downtown och kolla in lite olika affärer (shoppa hade man kanske sagt om man varit tjej). Affärerna här nere har öppet väldigt länge för att vara på en vardag, 8 eller 9 stängde dom.

En av de finare affärerna här nere är Abercrombie & Fitch, som har riktigt nice kläder. Butiken är dessutom berikad med hög musik och en ofattbart stark parfymlukt (en anställd går och sprayar ner hela stället någon gång i timmen), En t-shirt inhandlades och sen var det dags att gå vidare. I nästa affär får jag frågan av en säljare:

"What cologne are you wearing? Is it Abercrombie?"
"No, I've just been in the store."

Så stark är alltså parfymlukten i den affären.

I övrigt är Santa Barbara by night helt underbart, perfekt temperatur och väldigt mysigt med uteserveringar överallt.

image20

Idag anlände också Sebastian, mycket trevligt! Vi tog en tur över State street och käkade på Subway. Sen gick vi ut på piren och konstaterade att vädersträcken ligger inte alls som man tror (kusten ligger rakt söderut här), och till sist blev det en kaffe på Starbucks. Nu är det chill resten av kvällen.

Vi hörs!

California Sun

Efter tre timmars tester i engelska och matte igårkväll hade vi idag helt ledigt. Imorgon får vi veta våra resultat och kan då söka till kurser. Jag står och väljer mellan ett certifikat i antingen "management" eller "marketing", den första lite tyngre men också kortare. Svårt, svårt...

Efter ett tidigt möte med en studievägledare gick jag och några av dem jag bor med ner till stranden. Jag har märkt att avstånden är lite längre än vad man tror, och gatorna i stan är mer lämpade för biltrafik. Ett undantag är huvudgatan - State street. Helt underbar gata med massor av affärer, caféer och restauranger som vid kusten fortsätter ut i en pir ett par hundra meter ut i vattnet. Tre biografer har jag också hittat på gatan hittills.

En ganska bra bit bort låg den fina delen av stranden, och det verkar som att det är där de flesta väljer att lägga sig, även om det faktiskt inte var så mycket folk.

Vädret har varit perfekt idag och vattnet var faktiskt inte alls så farligt till skillnad från vad jag har hört. Jag passade naturligtvis på att skaffa en präktig röd bränna.



I helgen är det snack om en trip in till LA. Hoppas på det, vore galet kul!

Evergreen House

Igår fortsatte jag att fixa nödvändigheter. Mobiltelefon och lakan inhandlades och ett bankkonto öppnades. Mobiltelefoni är gaaalet dyrt här nere, månadskostnaden ligger på 50 dollar. En sjukt omodern telefon fick jag dessutom till rabatterat (!) pris.
image9

Idag har jag äntligen flyttat in i det som ska bli min bostad ett tag framöver. Evergreen House heter det och ligger på en paralellgata till huvudgatan, dvs. ganska centralt. Skolan ligger ungefär 3 km bort. Här bor förutom jag tre andra svenska och diverse asiater. Totalt tar huset 14 personer.

image10 image11    
                         image12

Snart bär det av för att skriva tester i engelska och matte, lite småångest att börja skolan igen faktiskt. Blir ju lite huvudstupa in i det hela med testerna nu, men sen börjar faktiskt inte terminen förrän den 27 augusti eller nåt.

Hörs snart igen!

California Here We Come

Hälsningar från ett soligt Cali!

Efter 20 timmars resande kom min far och jag fram till det som ska bli min hemstad i nio månader framöver. Klockan var ungefär 5 p.m lokal tid och jag var obeskrivligt trött, även om resan gick snabbare än sist jag flög samma sträcka, mycket tack vare ett Black Jack-spel jag hittade på TV:n i sätet framför.

Efter att ha landat på LAX och fått vårt bagage kontrollerat i tullen satte vi oss i vår hyrda Ford Mustang och började trippen på 101 upp mot Santa Barbara.


Framme vid hotellet blev det en snabb middag och sedan i säng.



Dag 2 i SB började vi med att åka och kolla på mitt boende och skriva kontrakt. Jag kommer bo i ett litet enkelrum i ett hus på ca 10 studenter, det verkar nice.

Efter detta åkte vi runt i stan och kollade runt och tog en lunch vid hamnen. Nere "downtown" och vid hamnen finns det väldigt många restauranger och serveringar och påminner faktiskt en del om Europa och exempelvis Frankrike. Inte bara McDonalds och In 'N Out Burger, med andra ord =).
  

Vi tog också en titt på skolområdet



Imorgon ska jag flytta in i mitt nya rum och checka in på skolan. Sedan väntar ett "assesment test" på tisdag och sedan att välja kurser på torsdag. Då kommer också förstärkning i form av Sebbe.

Återkommer med fler bilder och stuff ASAP!

Have a good one!

RSS 2.0