Gunman Drama at Ralphs

Sebastian ringer:

"Öh, dude! Det är typ tio polisbilar utanför Ralphs!"
"Jaha... vad har hänt?
"Jag vet inte... måste vara ett rån eller nåt. Oj! Nu kommer en insatsstyrka också!"

Efter ett par minuter får vi reda på att det står en man i entréen på Ralphs, en av våra två mataffärer, och viftar med en pistol. Sebastian var för övrigt på väg in för att handla.

Vi slår på TVn och ser en person som ser ut som en av de lokala uteliggarna ståendes med en pistol riktad upp i taket och fem beväpnade poliser stå bakom en bil och sikta på honom. TV-teamet står på busshållsplatsen där vi väntar på bussen varje dag (dom dagar vi inte måste springa förstås), och informerar om att sändingen är helt oredigerad och att barn inte rekommenderas att fortsätta titta.

Detta håller på i ungefär en timme och vi får veta att ingen gisslan är tagen, att ingen blivit skadad och att alla lyckats utrymmas från affären. Under tiden ser vi också diverse specialstyrkor springa omkring. Det hela slutar med att dom tar ner honom med hjälp av så kallad "less lethal action", dvs. en elstöt eller bönpåse som slår honom medvetslös.

Väldigt läskigt faktiskt, men vi förstod också ganska snabbt att situationen var sån att ingen utom pistolmannen själv riskerade att skadas.

EDIT: Här kan ni läsa om vad som hände: http://www.msnbc.msn.com/id/21040148/

Onsdag eftermiddag

Nu kommer ett sånt där tråkigt "egentligen inget att säga"-inlägg. Det är som sagt onsdag eftermiddag och skolveckan börjar närma sig sitt slut.

Jag trivs bra nu. Grymt bra. Det har varit underbart väder i veckan, jag har lyssnat på bra musik, klarat av läxskörden och känner rent allmänt att jag börjar komma in i det här nu. Och juste! Jag fick Van Halen-biljetterna! Dom bra biljetterna tog tyvärr slut på mindre än en minut, så det blev allra längst bak, men det ska nig höras ändå tror jag. Dessutom var dom billigare.

Jag har också lämnat in mitt första ljudteknikprojekt. Fick stressmixa det hela, så trummorna blev tyvärr lite messed up. Men ner på CD kom det och in till läraren i tid.

Ikväll ska jag laga chicken nuggets med potatismos i BBQ-sås och minimorötter. De e stabilt.

I brist på annat kan jag väl passa på att bjuda på två fina låtar. Är väldigt inne på Counting Crows just nu, dom känns så "California" på nåt sätt. Min favorit heter A Long December. Lyssna på den!

Nummer två är en som jag såg i en Youtube-video i förrgår. Det var en sån där bild/videoklipp-sammansättning. Var tvungen att lad.. ehm... införskaffa mig hela albumet. The Cure - Pictures of you.


Bombarjacka, korta jeans.

Imorgon (ni som är i Sverige, läs: Ikväll) kommer jag att sitta på en av världens vackraste platser och titta ut över stilla havet och önska att jag vore på en av världens fulaste platser, nämligen råsunda.

FY F*N vilket derby det kommer bli imorgon! Jag har ju säkert inte upplevt hälften av den hype som säkert pågår hemma i Stockholm nu, men jäklar, vilken känsla man får när man läser tidningarna.

Jag hoppas verkligen att det här nu går som det ska. Det är ju lite skador och grejer som ställer till det. Jag hoppas på både Aki och Mattias Jonson från start, båda två är just såna spelare som man vill ha i derbyn. Sjölund har visat sig duglig många gånger innan, så han är också given i min elva. Arneng sägs ju konkurrera med Aki, men jag tror inte det vore fel att spela båda, och sen antingen Enrico eller Davids ute på respektive kant. Backlinjen är väl ganska given, svårare är det däremot med anfallet. Förutsatt att de spelar 4-4-2 så är det ju en spelare som ska spela med Jonson. Detta är inte helt lätt. Jag skulle säga antingen Dahlberg (som inte är nån favoritspelare) eller Jones Kusi Asare (som inte spelat så bra den här säsongen). Det faller nog på Dr Jones ändå, baserat på att han har lite mer rutin.

Wow... det är alltså sådär det känns att vara Robert Laul. Om du läser det här så ses vi på pressläktaren nästa år igen!

Mardrömmar

Imorse innan jag vaknade hade jag en mardröm. Ni vet när man drömmer att man blir jagad, men av någon anledning kan man bara springa i slow motion? Jag brukar drömma nåt liknande, nämligen att det brinner och hur jag än försöker slå in 112 på telefonen så blir det bara fel hela tiden. Den här gången drömde jag en ännu värre variant.

Det var måndag (imorgon) och jag var i skolan. Jag kollar på klockan och hon är 11. En timme sen Van Halen-biljetterna släpptes. Jag börjar kuta som en galning och försöker hitta en dator. När jag slår mig ner fungerar inte tangentbordet, utan hur många gånger jag än trycker på w så får jag inte fram adressen. Panik. Som tur var så vaknade jag ur denna dröm också och kom på att det är ju inte måndag förrän imorgon.


Idag ska jag titta på ett hus för 2,3 miljoner. Dollar. Detta är (förhoppningsvis) inte min blivande bostad, utan bara en uppgift vi har i en av kurserna. Vi ska analysera hur mäklaren jobbar och hur hon gör för att analysera oss. Över telefon var hon nästan övertrevlig och öppen. "Om ni kommer lite sent så är det bara att ringa så håller jag öppet lite längre". Synd för henne att jag inte har 2,3 miljoner.

Sunny California??

Igår var det fredag igen, och en ledig dag. Jag fick inte mycket uträttat, förutom lite gymmande på skolan. Heitor, brasilianare som bor i huset har gått med i ett gym som ligger på huvudgatan bara ett par minuter från huset, så på kvällen när han skulle dit hängde Emil och jag med och gick in som gäster. Vi tränade inte, men passade på att njuta av poolen, jacuzzin och steam-rummet, riktigt nice!

Sen var det dags att bege sig iväg till förfest borta på west side. Tyvärr hade jag lite otur med vädret! Tredje gången det regnar på hela min vistelse här, och tyvärr under just den halvtimmen som jag promenerade från busshållsplatsen upp till huset.

Efter att ha varit på besök i ett annat hus inser jag verkligen att jag inte bör bo kvar här. När jag kom hem hade någon tappat ett vinglas på golvet och inte ens brytt sig om att ta upp glasbitarna. Kul.

Efter lite beer pong drog vi ut till Isla Vista en snabbis och in på en fest där. Någon blev väldigt förtjust i ölfatet och spenderade hela kvällen där. Själv gled jag mest runt och hälsade på folk jag sett i skolan, men inte kommer ihåg namnet på. Fredagar är lite av en mellandag där ute, men å andra sidan samlas alla också på bara ett par få ställen, så det är mycket folk.

Ikväll blir det att ta det lugnt. Ut och äta och kanske gå på bio.

Imorgon ska jag på real estate öppet hus och låtsas att jag är intresserad av ett 32-miljonerkronorshus som en skoluppgift. Vi ska analysera hur mäklaren jobbar. Får bli finskjortan på med andra ord...

Höstkyla?

Sitter här med tre lager tröjor och en kopp te klockan ett på eftermiddagen när solen strålar ute och jag fryser! Jätteskumt, så här dags brukar jag gå runt i shorts. Tror det var nån slags nervositet som triggades av några diverse händleser som nu får mig att sitta och skaka. Sjukt obehagligt.

Idag har jag haft min första quiz (ungefär samma sak som ett "test" hemma, läraren vill inte använda ordet prov). Den gick ganska bra tror jag. En kul grej var att en kille framför mig ställde en fråga till läraren. I Sverige hade många lärare bara ryckt på axlarna och sagt nåt i stil med "Det kan jag inte svara på" eller gett nåt vagt svar som inte betyder någonting. Men inte här. Läraren utbrister:

"Everybody! On question number 20, the answer is A!"

Den tackar vi för! Då har man en fråga säkrad i alla fall.

BAD F***ING BEAT

Spelar man en pokerturnering med 630 personer, där endast förstaplatsen innebär ett pris BLIR MAN FAN INTE GLAD OM MAN KOMMER TVÅA!!!

Jag är så sämst på heads up så det finns inte.

Och helt plötsligt blev jag på blogghumör igen...

Hej alla!

Tänkte att det var dags med ett veckoinlägg nu, det har ju mest blivit helgrecensioner på sistone.

Först av allt så har jag kommit igång med ljudtekniken ordentligt. Idag spelade jag in trummor och piano, och i torsdags spelade jag in bas till min enminutslåt. Men vänta nu, "Fredrik kan väl inte spela trummor?". Nej det kan jag inte, vi håller nämligen på att lära oss MIDI, så jag har bara suttit och klinkat på ett keyboard. Jag har alltid haft känslan att det är lite som för en konstnär att använda photoshop för en musiker att använda MIDI, men jäkligt kul är det. "Oj, där spelade jag fel, jamen då tar vi och ritar lite i det och fixar till det". Jag ska försöka ladda upp mitt resultat på nätet så fort det är klart.

image57
Bild från http://digitalmedia.oreilly.com

Efter denna lektion var det dags för lunch i mitt smultronställe på campus, JSB Café. Detta är ett ställe som ligger precis nedan den stora cafeterian, lite dolt sådär. Maten där består visserligen av enklare saker som hamburgare, smörgåsar och sallader, men är riktigt, riktigt bra (slår en genomsnittlig lunchrestaurang i Vasastan med hästlängder). Dessutom får man den serverad till sitt bord av personalen. Kostnad för en lunch: 35-50 kr.

Min andra lektion för dagen var Consumer Selling Strategies där vi gör ett grupparbete. Min grupp bestämde att vi skulle träffas senare på kvällen på ett café och jobba med en flyer som vi ska presentera på onsdag. Efter ungefär en kvarts vägbeskrivning (caféet ligger mitt på huvudgatan) skiljs vi åt. Klockan halv 8, alltså en halvtimme efter att vi bestämt träff är det fortfarande bara jag som är där. SUCK. Så, nu sitter jag hemma och bloggar istället.

Quiz(nos)

På tisdag är det dags för första "provet". Ett s.k. quiz i International Marketing. Jag har verkligen ingen aning om vad som kommer tas upp eller hur frågorna kommer vara utformade, så det blir spännande. Kul också att man måste betala för formulär som man skriver svaren på.

Anyways... Isla Vista kommer bli min död. Vi var där både fredag och lördag den här veckan. Fredag var inte mycket att snacka om, in på en fest, mingla runt i två minuter och sen kommer polisen och lyser folk i ögonen med deras oversized-ficklampor.

Gårdagen var bättre, större fester, färre poliser och bättre stämning. Jag åkte dock på en oskön incident. Andreas fick som vanligt för sig att handla nåt litet extra på väg till efterfesten. Eftersom han inte hade några pengar tänkte jag vara snäll och ger honom mitt kreditkort, vad är det värsta som kan hända liksom?

"Höhööhö... dom drog 265 dollar på det istället för 26,5", säger Andreas när han kommer ut ur affären. Detta var dock inte riktigt sant. När jag kollade mitt kontoutdrag idag hade dom dragit BÅDE 265 och 26,5. Bara att hoppas att affärens har en schysst refund-policy.

image56

För övrigt har vi hittat ett substitut till Subway. Det heter Quiznos och är ungefär samma typ av ställe, dock lite mer high class.

Sensommarväder och Barack Obama

Ytterligare en helg är snart passé. Här är en liten update med vad som hänt.

I fredags var det riktigt sensommarväder, precis sånt som det brukar vara i Stockholm så här års. Väldigt skön känsla. Visserligen är det fortfarande stekhett runt 1-2 på dagarna, men det märks att det börjar kylas ner lite nu. Jag köpte hem en kaffe på stan och tog med mig MacBooken ut på verandan för att jobba med International Marketing. En lite småkul grej på caféet var när tjejen efter mig skulle beställa.

"I would like a regular banana mochachino with an extra shot of espresso"

Vad fasen är regular med en sån, tänkte jag.

På kvällen var det festdags igen och efter lite uppvärmning här hemma drog vi iväg till nåt som visade sig vara samma ställe där vi var sist. Efter nån timme kom dock polisen och avslutade festligheterna. Det hela avslutades med en efterfest i Evergreenhuset tills alldeles för sent in på kvällen. Lite bilder:





Några timmar senare var det dags att gå upp igen. En av demokraternas presidentkanditater, Barack Obama, skulle nämligen hålla föredrag på skolan. Han verkade smart och hade en vettig attityd. Gav väldigt mycket kritik till Bush/Chaney, och framställde dem i princip som "bullies". Annars var det inte mycket substans i talet, utan väldigt mycket teknik och försök att få publiken med sig, men det var väldigt intressant att se.
image54

På kvällen blev det en snabb visit ut till Isla Vista. Jag blir lika fascinerad av stället varje gång jag är där. Fester ÖVERALLT! Kvällen avslutades på en av de lokala nattöppna pizzeriorna.

image55

Nu ska jag plugga Relationship Selling. Hej så länge!

"Wohoo! Four day weekend!"

Nu var det ett tag sen jag skrev här, så jag tänkte att det var dags igen. Den här veckan har varit väldigt kort, due to labor day. En tradition som om jag förstått det rätt är lite av en motsvarighet till vår första maj. När jag frågade några ur lokalbefolkingen blev svaret:

"Er... dude, we just drink a lot!". Ungefär som i Sverige med andra ord.

Fyra dagars helg innebar följdaktligen en tredagars skolvecka. Trots att den var kort har den varit rätt tuff, och det var en skön känsla att sitta på bussen hem och veta att skolan och träningen är avklarad.

Ikväll spelar fotbollslaget (läs soccer) hemma första gången, så vi ska dit och stödja dem och bygga på vår school-spirit. Sen får vi se vad som händer.

Det har varit en del festande här nere, och det är ganska annorlunda från i Sverige. För det första verkar det vara väldigt små krav på att känna värden, utan det räcker med att känna någon som känner någon osv. Det är ju både bra och dåligt. Mer variation, men jag skulle nog tänka efter rejält innan jag ställde till med kalas i mitt eget hem. För det andra bjuds det på mycket mer än bara utrymmet och musiken som det brukar vara där hemma. Sist var det pizza och bud light på menyn. Nice nice.


En intressant sak som diskuterades på en lektion häromdagen var patriotism. Vår amerikanska lärare (som haft många svenska studenter och vet mycket om andra länder i allmänhet) påstod att svenskar ofta är väldigt patriotiska. Många skulle nog rynka lite på ögonbrynen åt detta, men jag håller verkligen med. Nästan alla svenskar jag känner älskar att höra "Sweden" eller "IKEA" eller "Volvo" nämnas i utländska filmer och många blir nog väldigt upprörda när man hör utländska människor prata om Sverige i ett negativs sammanhang. Ändå är det inte många som går runt och visar att de är stolta svenskar. Någon sade att det är förknippat med rasism, och någon annan sade att det var samma sak i Tyskland. Tråkigt.
image49
Bild från pixgallery.com

RSS 2.0