Migrän och magsår

...är ingenting jag riskerar just nu. I alla fall inte på grund av stress.

Tennissäsongen är över nu, och även om det är sjukt tråkigt så innebär det att jag förfogar över en hel del fritid. Just nu har jag lektioner måndag mellan 8 och 11 samt i ungefär en halvtimme runt 6-snåret och mellan 8 och 11 på onsdag. Resten av tiden är jag ledig. Jag har alltså fyra dagars helg med en liten minihelg på tisdagen.

Om jag nån gång under de kommande veckorna skyller något jag borde gjort men inte har gjort på att jag inte har haft tid så ljuger jag sannolikt.

Att stå upp för sitt lag.

När man inte befinner sig i samma land som ens favoritlag i fotboll spelar i (Djurgården, om någon skulle missat det), får man göra allt man kan för att följa laget så intimt som möjligt. Idag blev lösningen att sätta sig i skolbiblioteket och utnyttja både sportbladet.se och sportexpressen.se:s internettjänster. Dvs. minut-för-minut rapportering från Expressen, och den s.k Zoom från Aftonbladet.

Den senare är en tjänst där man får följa små animerade figurer som rör sig över en yta som ska föreställa planen. En boll och en domarfigur finns också, och tanken är alltså att dessa små prickar ska motsvara hur spelarna och bollen rör sig på plan. Hur detta är gjort har jag ingen aning om, men simuleringen är minst sagt knackig.

Det är därför sjukt irriternade när prickarna rör sig på plan till synes helt slumpmässigt och bollen far åt alla håll. Figuren som ska motsvara anfallaren står med bollen rakt framför mål och skjuter bakåt eller backen slår bollen ut till hörna trots att hela planen var öppen. Nu är det ju inte såhär det går till i verkligheten, men när ens lag inte spelar som man vill på pappret så är det fruktansvärt irriterande när man ser Zoom:s representation av det hela. När det blir mål ser man inte detta direkt, utan man får snarare en indikation genom att alla spelare i det lag som nyss varit i närheten av straffområdet springer ihop i en ring.

Frågan är då vem som njuter av att titta på dom där små prickarna som åker runt nästan helt slumpmässigt.

En runda med skaten

Kom hem efter att ha flyttat möbler ut till Goleta hela dagen. Fattar inte idén med att flytta ut till en förort, men nu är det så det är och då är det bara att bita ihop och hjälpa till.

Vi står och lastar undermadrass, madrass och soffa på en pick-up och binder det lite halvhjärtat för att det ska hålla sig fast på flaket. Jag säger lite stöddigt till Kimi att hon inte behöver oroa sig, det här håller.

Efter ca 200 meter på motorvägen ser vi i backspeglarna något som fladdrar till från trucken bakom oss. Två sekunder senare ligger madrassen i vägrenen.

Nu när jag äntligen kom hem så insåg jag att jag behöver en gitarrkabel. Jag tar skateboarden ner till trumaffären något kvarter härifrån, som tyvärr är stängd. Till saken hör att jag alltid slår halvt ihjäl mig när jag skatar eftersom jag inte kan skata för fem öre. Men jag bara blundar, spelar upp "The power of love" i huvudet och känner mig som Michael J Fox.

Det där med att handla kläder är inte alltid så lätt.

Speciellt inte när man bor i en liten stad som Santa Barbara. När jag var här i Mars 2007 och hälsade på köpte jag två klädesplagg. Ett par shorts och ett bälte. Det visade sig att personen jag var här och besökte redan hade båda.

Under de första dagarna här i höstas köpte jag en t-shirt från Abercrombie som jag var rätt nöjd med. Ett par dagar senare ser jag en idiot i skolan som har samma. Idioten, som jag senare blev bra kompis med, heter Måns och det visade sig att han dessutom äger ett par av ovan nämnda shorts.

Under en av de första föreläsningarna i en kurs jag läste förra terminen fanns det en annan kille som också hette Fredrik. "Coolt", tänkte jag. Det visar sig att han också är svensk, och att han också handlat på JC, eftersom han äger en lika dan t-shirt som jag. Denna person skulle sedan visa sig bli min room mate.

Vi hoppar några månader framåt till igår eftermiddags. Jag har lite tid att döda och sticker ner till Urban Outfitters där jag inhandlar en piké, ett par shorts och en t-shirt. Mycket nöjd beger jag mig hemåt. Vi spolar ytterligare ett par timmar framåt, till imorse då Fredrik kliver in på mitt rum. Vi bara stirrar på varandra. Jag ligger i sängen, och Fredrik står med bar överkropp i dörröppningen. Jag var tydligen inte den enda som handlade på OU under gårdagen, för Fredrik och jag har nämligen exakt lika dana shorts på oss. "Nääääääää", tänker jag. Från och med nu ska jag bara handla på myrorna.

Skulle någon fråga mig vad det bästa med att bo i Kalifornien är...

...skulle jag just nu svara In 'N Out Burger. Man blir alltid så glad av att vara där. Varför kan jag nog inte förklara för någon som inte varit där. Jag låter bara bilden och namnet tala för sig själva.

image107

Mitt liv just nu...

...består av Ibuprofen, apelsin juice, en Blenders in the Grass emellanåt och en salt- och bakpulverlösning som jag måste spruta upp i näsan för att minska trycket uppe vid bihålorna eller vad det nu kan vara.

Trots detta vill min förkylning inte ge med sig. Så, nu eftersökes alltså fler hemska huskurer som jag kan plåga mig själv med för att kunna fylla mig själv med en känsla av att jag gör allt jag kan för att motverka sjukdomen.



För övrigt sitter jag och lyssnar på Who Knew av Pink. Nej, jag är absolut inget Pink-fan. Och Ja, jag tycker låten är riktgit bra. På riktigt.

Slut på tystnaden

Nu har det inte blivit något bloggande på ett par veckor. Ber givetvis så hemskt mycket om ursäkt för detta. Anledningen är att jag känt att jag helt enkelt inte haft något att säga. Men här kommer i alla fall en liten summering över de veckor som gått.

- Alla mina kompisar åkte till Cancun och kom tillbaka. Jag åkte till Bakersfield och kom tillbaka.

- Läraren i en av mina klasser bestämde sig för att göra två och en halv timmes föreläsning av tre timmar frivillig och har därmed i princip dödat behovet av ansträngning i en av kurserna. Man tackar... eller?

- Jag har blivit förkyld. Och det VÄGRAR ge sig. Kanske var inte 60 game tennis det jag behövde i fredags?

- Tennissäsongen är officiellt över. Men jag förväntar mig att alla trogna Vaqueros fortfarande står där på banan mellan 1-3 varje dag. Det kommer i alla fall att jag göra. Tror jag. EEheheheheh.

- I skrivande stund kokar jag nudlar, och jag slog precis vad med mig själv om att innan jag hunnit skriva klart det här inlägget kommer vattnet vara bortkokat och nudlarna ha brunnit upp.

- Mitt andra musikprojekt för terminen är färdigt. Jag inser återigen att jag hatar att höra min röst "inspelad på band" men får annars säga att jag är ganska nöjd. Lämna gärna en kommentar så skickar jag filen eller bränner en skiva, alldeles complimentary.

- Jag spenderade 5 timmar vid ett 100 000-dollars mixerbord i min musiklärares studio med att spela in olika musiker i klassen och lyssnade sedan på resultatet i 12 000-dollars monitorerna.

- Mitt gamla hus har fått ytterligare en drama-injektion när två "stammisar" bittrade till på varandra över vem som var där oftast.

-Jag förlorade vadet mot mig själv, nudlarna blev bara lite lätt överkokta.

-"Någon" försökte i samband med en flytt desperat gnugga ut lila fläckar ur sitt badkar som uppstått vid en hårfärgningsolycka, och i sin stress missat att acetonet hon använde rann ner i botten av badkaret där det löste upp trycket på påsen med bomullstussar som hon använde. Färgen fastnade i badkaret och lämnade en stor fläck, passande nog i färgen lila. Jag vek mig av skratt.

Det var förhoppningsvis ett rättvist sätt att låta er komma ikapp. Kommentera nu snällt och generöst så att jag får ork att fortsätta blogga!

Hela stan luktar grillat

Bokstavligt talat! Var jag än gick igår i den gulliga lilla oasen på Amerikas västkust kände jag en stark lukt av någon som grillade. Om det var en person som hade en enorm jätte-BBQ vars lukt spred sig över hela stan eller om det bara var ovanligt många som bestämt sig för att grilla kött just igår vet jag inte, men det var liksom som gjort för att påminna mig om att alla mina kompisar fortfarande är och festar i Cancun och att jag är för lat för att laga mat.

Till mitt försvar ska sägas att jag faktiskt grillade i torsdags. Så det så.

Skillnaden på betalning och överföring

Banker är ju något som jag klagat på tidigare i bloggen, och därför tänkte jag dela med mig av den senaste episoden i berättelsen om mina bankbekymmer. Den här gången var det mer av ett gulligt missförstånd än ett ödesdigert klavertramp som det annars brukar röra sig om, men jag tyckte i alla fall att det var lite ironi i det hela som var värd att dela med sig av.

Jag har en tid försökt föra över pengar till min room mate, men detta har inte gått eftersom att bankens onlinekontor klagar på att de saknar ett Social Security number från mig (vilket i sig är väldigt konstigt, eftersom jag vet flera personer som lyckats föra över pengar utan att ens ha ett sånt nummer). Hur som helst skrev jag ihop ett litet mail till banken där jag beskrev mina problem och fick som svar att jag skulle prova bill pay istället för transfer och sätta min room mate som betalningsmottagare. Sagt och gjort, dock står det att det ska ta fyra dagar vilket är lite underligt, för tidigare har överföringarna gått på en gång. Min roomie är också lite stressad eftersom att hyran kanske dras innan pengarna kommit in, och eftersom denne är i Mexiko är det lite svårt att bara gå ner till banken och fixa allt.

Detta var alltså för fyra dagar sen, vilket innebar att pengarna skulle finnas på kontot idag. Trodde jag. När jag öppnar brevlådan idag ligger där en check på summan jag försökt föra över, adresserad till min stackars room mate. Pengarna sätts alltså inte in på kontot automatiskt. Får hoppas att jag får lov att sätta in pengarna på hans konto.

En box full av musik

Nu när jag skriver inläggstiteln inser jag att den har två betydelser. Först och främst:

Klockan 12.07 idag anlände ett paket med mitt nya Audio interface (Mbox 2 Pro) och min nya externa hårddisk.

Om ett litet tag när jag duschat efter träningen och städat undan efter mina kassa morgonrutiner ska jag sätta mig ner och leka med denne. Efter vad jag har hört har jag ett par timmars huvudverk att förvänta mig när jag ska koppla in allting och försöka få det att fungera smärtfritt.

Nu till den mening av inläggstiteln som jag tänkte först. Senaste veckan har jag börjat leka en hel del med en sida som heter pandora.com. Detta är ett "genome project" för musik där låtar med liknande attribut genereras till ens egna radiokanal efter vilken/vilka låtar man valt att utgå från. När jag började experimentera lite med detta började jag med att kasta in Absolute Beginners av Bowie. Efter ett par låtar "plussade" jag en annan låt som dök upp som jag gillade, vilket innebär att sidan utgår även från den låten när den letar efter liknande musik. Efter lite Killers, Smashing Pumpkins, Teddybears och annat har jag nu fått ihop en skön kanal som lirar låtar åt det softare rockhållet, ofta med en keyboard/organ-influens och alltid med en skön "four to the floor"-rytm. Väldigt intressant sida. Just nu letade den fram Bad av U2 vilket passar alldeles utmärkt.

Keep rollin'

Ett par dagars bloggtorka nu, det ber vi om ursäkt för. I övrigt har det varit roliga dagar. Allsvenskan drog igång. Dif vann, mitt lag på startelvan.se placerade sig grymt bra (i alla fall efter halva omgången), och Rajalakso som jag varit mycket förtjust i sen försäsongen kunde väl knappast fått en bättre start.

Ensam i lägenheten nu efter att Freddie och Sebbe emigrerat till Mexiko för satsa på en karriär som Corona-drickare och Kalle stuckit hem till Boston igen.

Resan ner till LA och Warner Bros. Studios för att se inspelningen av Two and a Half Men blev en flopp. Vi åkte bil i två timmar, stod i kö i en timme, såg personerna framför oss få komma in för att sen bli nekade inträde och sen åka hem igen. Uppsidan var att vi alla fick s.k VIP-tickets så att vi är garanterade inträde nästa gång.

Nu sitter jag här och skriver efter att ha avklarat den fruktade resan till Bakersfield college för en viktig bortamatch. Även den här gången blev det en riktigt skön seger. 9-0 blev siffrorna och det var vår första blanka seger. Undertecknad gjorde en godkänd insats i singel och spelade riktigt bra i dubbeln.

Nu blir det dusch och avslappning! Hej så länge!

RSS 2.0