Att stå upp för sitt lag.

När man inte befinner sig i samma land som ens favoritlag i fotboll spelar i (Djurgården, om någon skulle missat det), får man göra allt man kan för att följa laget så intimt som möjligt. Idag blev lösningen att sätta sig i skolbiblioteket och utnyttja både sportbladet.se och sportexpressen.se:s internettjänster. Dvs. minut-för-minut rapportering från Expressen, och den s.k Zoom från Aftonbladet.

Den senare är en tjänst där man får följa små animerade figurer som rör sig över en yta som ska föreställa planen. En boll och en domarfigur finns också, och tanken är alltså att dessa små prickar ska motsvara hur spelarna och bollen rör sig på plan. Hur detta är gjort har jag ingen aning om, men simuleringen är minst sagt knackig.

Det är därför sjukt irriternade när prickarna rör sig på plan till synes helt slumpmässigt och bollen far åt alla håll. Figuren som ska motsvara anfallaren står med bollen rakt framför mål och skjuter bakåt eller backen slår bollen ut till hörna trots att hela planen var öppen. Nu är det ju inte såhär det går till i verkligheten, men när ens lag inte spelar som man vill på pappret så är det fruktansvärt irriterande när man ser Zoom:s representation av det hela. När det blir mål ser man inte detta direkt, utan man får snarare en indikation genom att alla spelare i det lag som nyss varit i närheten av straffområdet springer ihop i en ring.

Frågan är då vem som njuter av att titta på dom där små prickarna som åker runt nästan helt slumpmässigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0